Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Χοιρινό με ρεβύθια

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό Χοιρινό κρέας
250γραμ. Ρεβύθια
1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη Ντομάτα τριμμένη
1 ποτ. κόκκινο Κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Σε απλωτή κατσαρόλι ρίχνουμε λάδι στον πάτο και τσιγαρίζουμε μόνο του το κρέας, μέχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 3 περίπου λεπτά. Σβήνουμε με 1 ποτήρι κόκκινο κρασί. Γυρνάμε απαλά το φαγητό μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Προσθέτουμε λίγο [½ κουταλιά] αλάτι και λίγο λιγότερο πιπέρι.
Περνάμε την τομάτα από τον τρίφτη και την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Αρωματίζουμε το φαγητό με λίγο κύμινο. Αφού προσθέσουμε ½ ποτήρι νερό, αφήνουμε το κρέας να βράσει για 15 λεπτά.


Παράλληλα, βράζουμε τα ρεβύθια, τα οποία έχουμε προηγουμένως αφήσει να μουλιάσουν σε νερό για 10-12 ώρες. Υπολογίζουμε ότι χρειάζονται περίπου 30 λεπτά βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Αφού τα στραγγίξουμε καλά, τα αναμιγνύουμε με το υπόλοιπο φαγητό. Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 10 λεπτά επιπλέον.

Η συνταγή : της Αργυρούλας?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου